Where- word dice

Waar ligt Kiribati?

Kiribati is een insulaire republiek in Micronesië, in het westen van de Grote Oceaan. Het bestaat uit drie hoofdgroepen van eilanden: de Gilbert-eilanden, de Line-eilanden en de Phoenix-eilanden. De hoofdstad is South Tarawa. Kiribati is op de kaart gelegen tussen Hawaii en Australië. Het is een eilandnatie met een totale oppervlakte van 811 km². De bevolking van Kiribati was 106.471 in 2017.

Het westen van de Grote Oceaan

Kiribati is een Polynesische natie die bestaat uit 32 atollen en 1 eiland. Het land is gelegen in Micronesië, in het westen van de Grote Oceaan. De hoofdstad van Kiribati is South Tarawa. Kiribati is een van de kleinste en meest afgelegen landen ter wereld. Het land heeft een tropisch klimaat en de bevolking is afkomstig uit verschillende etnische groepen.

De Ratak keten

Kiribati is een relatief klein en afgelegen land gelegen in de Grote Oceaan. Het land wordt gerekend tot de Micronesische eilandengroep en maakt deel uit van de Ratak-keten. Deze eilandketen bestaat uit in totaal 33 eilanden, waarvan slechts 21 bewoond zijn. De hoofdstad van Kiribati is South Tarawa, dat ook het grootste eiland is. Kiribati kent een tropisch klimaat en heeft een bevolking van ongeveer 100.000 mensen. De bevolking van Kiribati is afkomstig uit verschillende etnische groepen, waaronder Micronesiërs, Polynesiërs en Melanesiërs.

3.000 kilometer van Australië

Kiribati is een overzees gebied dat ligt in de Stille Oceaan en bestaat uit 32 atollen en eilanden. Het is gelegen op ongeveer 3.000 km ten oosten van Australië, 1.800 km ten noordwesten van Nieuw-Zeeland en 2.700 km ten zuiden van Hawaii. Kiribati ligt tegen de eilanden Tuvalu, Tokelau, Samoa en Fiji aan. Kiribati bestaat uit 32 atollen en eilanden, waarvan 26 bewoond zijn. De totale oppervlakte van Kiribati is 811 km2. De hoofdstad van Kiribati is South Tarawa. Andere bewoonde eilanden zijn North Tarawa, Abemama, Aranuka, Arorae, Banaba, Beru, Butaritari, Kuria, Maiana, Marakei, Nikunau, Nonouti, Onotoa, Tabiteuea, Tabuaeran, Tamana en Teraina. Het land wordt begrensd door Micronesië in het noorden, Samoa in het zuiden, Tuvalu in het westen en de Marshall-eilanden in het oosten.

Eilandengroepen

Het land is verdeeld over drie eilandengroepen: de Gilbert-eilanden, de Phoenix-eilanden en de Line-eilanden. De grootste steden in Kiribati zijn Betio (op de Gilbert-eilanden), Bikenibeu (op de Phoenix-eilanden) en London (op de Line-eilanden). Kiribati ligt in het westelijk gedeelte van de Grote Oceaan, op ongeveer halfweg tussen Hawaii en Australië. Kiribati ligt in de Stille Oceaan in de buurt van de evenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.