Sunrise On Dream Beach Vacation

De Phoenixeilanden van Kiribati

De Phoenixeilanden van Kiribati zijn een eilandengroep in de Grote Oceaan, ongeveer tweehonderd mijl ten oosten van de hoofdeilanden van Kiribati. Het eilandengroepje, dat ook bekend staat als Rawaki, bestaat uit drie hoofdeilanden en een aantal kleinere onbewoonde motu eilandjes. De drie grotere eilanden zijn Canton (het voormalige Enderbury), McKean en Birnie. De Phoenixeilanden zijn onbewoond, maar wel toegankelijk voor toeristen.

De Phoenix eilanden van Kiribati liggen in de centrale Grote Oceaan. Het eilandgebied bestaat uit drie hoofdeilanden – Canton, McKean en Birnie – en een aantal kleinere onbewoonde motueilandjes. De Phoenixeilanden zijn onbewoond, maar wel toegankelijk voor toeristen.

Canton (het voormalige Enderbury) is het noordelijkste en grootste eiland van de Phoenixeilandengroep. Het eiland heeft een landingsbaan die gebruikt kan worden door kleinere vliegtuigen. McKean is het tweede grootste eiland met een oppervlakte van ongeveer 8 vierkante kilometer. Birnie is het kleinste der hoofdeilanden met een oppervlakte van ongeveer 2,5 vierkante kilometer.

De guano-mijnen

De Phoenixeilandengroep was voorheen bekend om zijn guano-mijnen. Deze mijnen werden gebruikt voor de winning van fosfaatmeststof en waren van groot economisch belang voor Kiribati. De guano-afzettingen zijn nu grotendeels uitgeput en de mijnen zijn verlaten.

Een belangrijk toeristisch aantrekkingspunt

De Phoenixeilanden zijn nu een belangrijk toeristisch aantrekkingspunt. Het eilandengroepje biedt een uniek ecosysteem en is een belangrijke broedplaats voor vele soorten zeeleven, waaronder schildpadden en tropische vogels. De Phoenixeilanden zijn ook een populaire plek voor duikers, vanwege de heldere wateren, het rijke zeeleven en de mooie onderwaterlandschappen.

De Phoenixeilanden van Kiribati zijn een groep van 33 atollen en eilanden in het midden van de Grote Oceaan. De eilanden zijn beroemd om hun uitzonderlijke natuur, met ongerepte witte stranden, kristalhelder water en een rijke variëteit aan zeeleven, waaronder schildpadden en tropische vogels. De Phoenixeilanden zijn ook een populaire plek voor duikers, vanwege de heldere wateren, het rijke zeeleven en de mooie onderwaterlandschappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.