Tropical Island with Coconut Palm-trees

Informatie en weetjes over het eiland Kiribati

Het eiland Kiribati is een eiland in de Grote Oceaan. Het eiland is gelegen ongeveer halfweg tussen Hawaii en Australië en heeft een oppervlakte van 811 vierkante kilometer. Het eiland is onderverdeeld in drie atollen, die van Gilbert, Phoenix en Line zijn. Het eiland heeft een tropisch klimaat met een jaarlijkse temperatuur van 27 graden Celsius. Het eiland is bewoond door ongeveer 103.000 mensen en heeft een aantal unieke natuurlijke bezienswaardigheden, zoals het Venu Lagoon en het Coconut Palm Forest. Kiribati is een uniek eiland dat bezoekers zeker zullen appreciëren vanwege zijn prachtige natuur en warme temperaturen.

Een eiland tussen Hawaii en Australië

Kiribati, officieel de Republiek Kiribati, is een eilandnatie in de westelijke Stille Oceaan, ongeveer een derde van de weg van Hawaii naar Australië.  Kiribati is een relatief onbekend land, maar het heeft enkele bijzondere eigenschappen. Het is het enige land ter wereld dat in alle tijdzones ligt. Dit komt door het uitzonderlijke brede ligging van het land. Kiribati is ook het laatste land op aarde waar de zon opkomt en het eerste waar ze ondergaat.

De opwarming van de aarde en de stijgende zeespiegel

Het eilandnationaal is vooral bekend vanwege het feit dat het zeer waarschijnlijk het eerste land is dat zal worden getroffen door de opwarming van de aarde en de stijgende zeespiegel. Het hoogste punt van het land bevindt zich namelijk niet hoger dan 2 meter boven zeeniveau. Om deze reden was Kiribati in 2007 het eerste land dat zich openlijk uitsprak voor het uitsterven van zijn eigen bevolking als gevolg van de klimaatverandering.

Inmiddels heeft het Kiribatiaanse parlement besloten om het land te verhuizen naar Fiji, als gevolg van de dreigende ondergang door de klimaatverandering. Het is nog onduidelijk wanneer de verhuizing zal plaatsvinden, maar het is wel duidelijk dat Kiribati op de korte termijn voor een groot probleem staat.

Kiribati, een eiland in de Grote Oceaan, dat bestaat uit 32 atollen en 1 eiland, is bedreigd door de klimaatverandering. De atollen, die gemiddeld slechts 2 meter boven zeeniveau liggen, zijn steeds vatbaarder voor erosie en overstromingen door hoge golven en klimaatverandering.

De overheid van Kiribati heeft al toegelaten dat er sinds 2015 ongeveer 2000 mensen zijn geëmigreerd vanwege de dreigende ondergang van het eiland. Het is nog onduidelijk wanneer de verhuizing zal plaatsvinden, maar het is wel duidelijk dat Kiribati op de korte termijn voor een groot probleem staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.