Worldwar II, helmets

De Slag om Tarawa

De Slag om Tarawa is een van de belangrijkste militaire gevechten in de Tweede Wereldoorlog. Het was een van de eerste keren dat de Amerikaanse Marine een aanval uitvoerde op een Japanse eilandvesting. De marine landde op de atol van Tarawa op 20 november 1943. De eerste dag van de aanval was een bloedbad voor de Amerikaanse troepen. Meer dan 1000 mannen kwamen om het leven en duizenden raakten gewond. De volgende twee dagen waren er nog zware gevechten, maar op 23 november hadden de Amerikanen de atol veroverd. De Slag om Tarawa was een van de bloedigste gevechten in de geschiedenis van de Amerikaanse Marine.

Bloedige gevechten

De Slag om Tarawa was een van de bloedigste gevechten in de geschiedenis van de Amerikaanse Marine. Het was een kort, maar hevig gevecht dat twee dagen duurde. Er vielen vele doden, maar uiteindelijk was de Amerikaanse Marine in staat om de atol te veroveren.

De Slag om Tarawa was een van de bloedigste gevechten van de Tweede Wereldoorlog. Het vond plaats van 20 tot 23 november 1943 op het atol Tarawa in de Stille Oceaan. De Amerikaanse marine probeerde het atol te veroveren van de Japanse troepen die het in beslag hadden genomen.

De Slag om Tarawa was een veroveringsactie van de Amerikaanse marine ten behoeve van de Tweede Vloot. Het doel van de operatie was de verovering van het atol Tarawa, gelegen in de Stille Oceaan, van de Japanse troepen die het hadden ingenomen. Het atol was van strategisch belang voor de Amerikaanse marine, omdat het een ideaal uitgangsstation was voor aanvallen op de Gilbert-eilanden en Marshalleilanden.

Doden en gewonden

De Slag om Tarawa was een zeer bloederig gevecht. Van de ca. 5000 Japanse troepen die zich op het atol bevonden, kwamen er maar ca. 130 levend vanaf. Ook aan Amerikaanse kant vielen veel doden: van de ca. 6000 Amerikaanse soldaten die meededen aan de strijd kwamen er ca. 1000 om het leven.

De Slag om Tarawa was een van de bloedigste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog. Het was een intens en gevecht dat duurde van 20-23 november 1943. Het atol bevond zich in de Stille Oceaan en was bezet door Japanse troepen. De Amerikaanse troepen kwamen met een zeer krachtige aanval, maar de Japanse troepen wisten zich staande te houden.

De Slag om Tarawa was een van de bloedigste gevechten in de Tweede Wereldoorlog. Het vond plaats op het atol Tarawa in de Stille Oceaan. De Amerikaanse marine probeerde het atol in handen te krijgen van de Japanse troepen die er zich hadden verschanst. De Japanners hadden zich goed voorbereid en hadden het atol stevig in hun greep. De Amerikaanse soldaten kwamen onder zware vuurgevechten te lijden en vele van hen kwamen om bij de aanval. Uiteindelijk kwamen er maar 130 levend van het atol af, waarvan vele gewond waren. Aan Amerikaanse kant vielen er ook veel casualties, ongeveer 1000 soldaten kwamen om het leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.