Coral reefs on the beach

De Line-eilanden van Kiribati

De Line-eilanden van Kiribati zijn een groep van eilanden in de Stille Oceaan. Ze zijn onderdeel van de zogeheten Ratak- of Westelijke Chains en strekken zich uit over een lengte van ongeveer 890 kilometer. Het grootste eiland is Banaba of Ocean Island. De andere eilanden zijn, van noord naar zuid: Washington, LINE, Nukuoro, Oeno, Tabuaeran, Teraina (of Washington) en Kiritimati (of Christmas).

De bevolking van de Line-eilanden

De bevolking van de Line-eilanden is etnisch Samoans en Polynesisch, met een kleine minderheid Micronesiërs. De belangrijkste taal is Kiribatisch, een Micronesische taal. Er wordt ook English gesproken door een groot deel van de bevolking.

De geschiedenis van de Line-eilanden

De Line-eilanden waren voorheen onderdeel van de Gilbert- en Ellice-eilanden, maar werden in 1979 een zelfstandige staat. De hoofdstad van Kiribati is Bairiki, op het eiland Tarawa.

Vogelkundigen

Kiribati is een belangrijke plek voor vogelkundigen, vanwege de vele unieke soorten die er voorkomen, waaronder de Rijstvogel, de Kagu en de Noddy. De eilanden zijn ook belangrijk voor de conservatie van zeeschildpadden.

De Stille Oceaan

De Line-eilanden van Kiribati zijn een groep van eilanden in het westen van de Stille Oceaan. De eilanden zijn onderdeel van het schiereiland Tarawa en liggen ongeveer halfway tussen Hawaï en Australië. De Line-eilanden zijn het noordelijkste deel van Kiribati en bestaan uit 32 atollen en eilanden, waarvan er 22 bewoond zijn. De eilandengroep is ongeveer 4000 km² groot en heeft een bevolking van ongeveer 28.000 mensen. De hoofdstad van Kiribati, South Tarawa, ligt op het eiland Tarawa.

Koraalsteen

De eilanden zijn ontstaan door vulkanisme en zijn daardoor vooral van koraalsteen. De Line-eilanden zijn relatief onderzocht in vergelijking met andere eilandengroepen in de Stille Oceaan. De eilanden werden voor het eerst bezocht door Europese ontdekkingsreizigers in de 18e eeuw. De eilanden waren vervolgens onderworpen aan hevige exploitatie door zowel Europese als Amerikaanse bedrijven, wat leidde tot een verval van de natuurlijke omgeving van de eilanden. In Kiribati kwamen er in de jaren negentig problemen met overbevolking, watertekorten en vervuiling.

Vogelreservaat

De Line-eilanden zijn een belangrijk vogelreservaat. Er komen meer dan 40 soorten vogels voor, waaronder de kakapo, de tuatara en de albatros. De eilandengroep is ook belangrijk voor de onderwaterwereld, met meer dan 200 soorten koraal en duizenden vissoorten. De Line-eilanden zijn een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars.

Duikers en snorkelaars

De Line-eilanden van Kiribati zijn een belangrijke bestemming voor duikers en snorkelaars vanwege de vele koraal- en vissoorten. De eilandengroep bestaat uit 24 eilanden en is gelegen in het westen van Kiribati. De eilanden zijn onbewoond, maar er zijn een aantal gastvrije lokale bevolkingsgroepen die bezoekers welkom heten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.