Lories in tree

Vogels spotten in Kiribati

De eilanden van Kiribati zijn relatief vlak, met een maximale hoogte van 21 meter boven zeeniveau. Er zijn geen rivieren of bergtoppen. Er zijn wel enkele kleine lagunes op sommige eilanden. De eilanden van Kiribati zijn warm en vochtig, met een gemiddelde temperatuur van 29 graden Celsius. Het weer is er erg wisselvallig, met veel regenval en sterke winden.

De natuur van Kiribati is relatief onaangetast door menselijke activiteit. Er zijn echter wel enkele bedreigde diersoorten, zoals de Micronesische gaai, de Bengaalse lusthoorn, de Amerikaanse roodstaartmeeuw en de Zuid-Amerikaanse kakapo.

125 vogelsoorten om te spotten

Er zijn ongeveer 125 soorten vogels in Kiribati, waaronder de Micronesische gaai, de Galapagosduif, de Nieuw-Zeelandse kakapo, de Bengaalse lusthoorn en de Amerikaanse roodstaartmeeuw. De meeste vogels zijn kleine zangvogels, maar er zijn ook wat grote zeevogels, zoals albatrossen en stormvogels.

Als u op zoek bent naar een unieke en spannende manier om de vogelsoorten van Kiribati te bekijken, kunt u overwegen om vogels te gaan spotten in Kiribati. Er zijn verschillende plekken in Kiribati waar u kunt gaan spotten, afhankelijk van de soorten vogels die u wilt zien.

Arorae Island Wildlife Sanctuary

Een van de plekken waar u kunt gaan spotten, is het Arorae Island Wildlife Sanctuary. Dit is een klein eiland dat ongeveer 1.5 kilometer van het vasteland van Kiribati ligt. Op het eiland zijn verschillende wandelingen die u kunt nemen om de verschillende soorten vogels te zien.

Tabuaeran (Fanning Island)

Een andere plek om vogels te spotten in Kiribati, is het Tabuaeran (Fanning Island). Dit is het tweede grootste eiland van Kiribati en het is een populair toeristenbestemming. Op het eiland zijn verschillende wandelingen die u kunt nemen om de vogels te bekijken. Er zijn ook verschillende soorten vogels die u kunt spotten op het eiland.

Vogels spotten tijdens het droge seizoen

Kiribati is een eilandengroep in de Stille Oceaan, bestaande uit 32 atollen en eilanden. Het eiland is een belangrijk broed- en rustgebied voor vele soorten vogels, waaronder tropische zeevogels. De beste tijd om naar Kiribati te gaan om vogels te spotten is tijdens het droge seizoen van mei tot oktober. Tijdens deze periode zijn de atollen minder begroeid met riet en planten, waardoor het makkelijker is om vogels te spotten.

Er zijn meer dan 100 soorten vogels die op het eiland Kiribati te vinden zijn, waaronder tropische zeevogels, zoals pelikanen, albatrossen en tropische vogels, zoals kolibries en Lori’s. De beste plekken om vogels te spotten in Kiribati zijn op het eiland Tarawa, in het noorden van het eiland, en op het eiland Christmas, in het zuiden. Op het eiland Tarawa zijn er twee grote vogelreservaten, het bird sanctuary en het EBonus Bird Sanctuary. In het EBonus Bird Sanctuary kunt u veel verschillende soorten vogels spotten, waaronder de Roti Island Fantail, de Black Noddy en de Blue-faced Parrotfinch.

In het Rd sanctuary kunt u onder andere de Roti Island Fantail spotten. Dit is een kleine vogel met een zwarte kop en een witte staart. De Black Noddy is een andere vogel die in dit reservaat voorkomt. Deze vogel is een beetje groter dan de Roti Island Fantail en heeft ook een zwarte kop. De Blue-faced Parrotfinch is een vogel die voorkomt in het EBonus Bird Sanctuary. Dit is een kleine vogel met een blauwe kop en een gele buik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.