Flag of Kiribati

Informatie over Kiribati

Kiribati is een land in Oceanië, gelegen op de eilandengroep in de westelijke Stille Oceaan. Het is een eilandnatie, met een totale oppervlakte van 811 km2. De hoofdstad en grootste stad van Kiribati is Bairiki.

Tropisch klimaat

Kiribati kent een tropisch klimaat, met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 27 °C. De regenval is er relatief hoog, met een jaarlijks gemiddelde van 2000 mm.

Bevolking

De bevolking van Kiribati bestaat voornamelijk uit Micronesiërs en Polynesiërs. De officiële talen zijn Gilbertees en Engels.

Verenigde Naties

Kiribati is een lid van de Verenigde Naties, de Commonwealth van Naties en de Organisation of Eastern Caribbean States. Het land was een van de fonderende lidstaten van de Zuidelijke Vereniging van Naties.

Belangrijke toeristische bestemming

Kiribati is een belangrijke toeristische bestemming, vanwege zijn tropische stranden en onderwaterwereld. De meest populaire toeristische bestemmingen zijn het eiland Tarawa, het atol Kiritimati en het atol Christmas.

De republiek Kiribati

Kiribati is een republiek die bestaat uit 32 atollen en eilanden in de Grote Oceaan, waarvan de meeste onbewoond zijn. De eilanden zijn verdeeld over drie groepen: de Gilbert-eilanden, de Phoenix-eilanden en de Line-eilanden. Het land heeft een totale oppervlakte van 811 km² en een bevolking van ongeveer 112.000 mensen. De hoofdstad en grootste stad is Bairiki, op het eiland Tarawa. Kiribati is lid van de Verenigde Naties, de Wereldbank en de Internationale Monetaire Fonds. Het land heeft een aantal uitdagingen, waaronder een hoge werkloosheidsgraad, een hoge kindersterfte, een hoge mate van emigratie en een verouderde infrastructurele en sociale voorzieningen.

1 uur vliegen naar Australië

Kiribati is gelegen op ongeveer één uur vliegen ten noordoosten van Australië.  Buiten het eiland Tarawa zijn de overige bewoonde eilanden Abaiang, Abemama, Aranuka, Arorae, Banaba, Beru, Butaritari, Christmas, Maiana, Nikunau, Nonouti, Onotoa, Tabiteuea, Tabuaeran, Tamana en Teraina. Het land is een lid van de Verenigde Naties, de Organisatie van de Oostelijke Naties, de Organisatie van de Islamitische Conferentie en de Melanesische Federatie.

Problemen in Kiribati

Kiribati kampt met een aantal uitdagingen, waaronder een hoge werkloosheidsgraad, een hoge kindersterfte, een hoge mate van emigratie en een verouderde infrastructurele en sociale voorzieningen. Het land heeft een hoge werkloosheidsgraad van ongeveer 30 procent en een groot deel van de bevolking leeft in armoede. De kindersterfte is hoog, met ongeveer 18 procent van alle baby’s die sterven voor hun vijfde verjaardag. Ook is er een hoge mate van emigratie, met ongeveer 10 procent van de bevolking die naar het buitenland emigreert. De overheid van Kiribati heeft een aantal maatregelen genomen om deze uitdagingen aan te pakken, maar er is nog veel werk te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.