Kiribati flag is depicted on a sports cloth fabric with many folds. Sport team waving banner

De vlag van Kiribati

De Kiribati-vlag werd ingevoerd op 12 februari 1979, nadat Kiribati een onafhankelijke natie werd. De vlag heeft een blauwe achtergrond met een witte streep die zich over de lengte van de vlag bevindt. In het midden van de witte streep bevinden zich 15 eilanden die de Micronesische Ratak-keten vormen.

De blauwe achtergrond van de vlag staat voor de oceaan die Kiribati omringt, terwijl de witte streep staat voor de eilanden zelf. De 15 eilanden die in het midden van de vlag staan, staan voor de 15 atollen en eilandengroepen die Kiribati uitmaken.

Een belangrijk symbool voor het eiland

De Kiribati-vlag is een belangrijk symbool voor het eiland. Het ontwerp van de vlag weerspiegelt de belangrijkste elementen van het eilandleven. De vlag is een eenvoudig ontwerp dat een eenvoudige, maar krachtige boodschap uitzendt: Kiribati is een eiland dat sterk verbonden is met de oceaan en al haar eilanden.

Een witte streep met rode zon en 24 stralen

De vlag van Kiribati bestaat dus uit een blauwe achtergrond met een witte streep in het midden. Deze streep staat symbool voor de eilandketen die Kiribati uitmaakt. Op de witte streep staat een rode zon met 24 stralen, wat staat voor de 24 eilanden die Kiribati rijk is. De zon zelf is een symbool van leven en vruchtbaarheid en de 24 stralen staan voor de 24 uur per dag die de zon schijnt op de eilanden.  De witte band staat ook symbool voor de vreedzame en vriendelijke natuur van de Kiribatianen.

Een officiële vlag uit 1979

De vlag van Kiribati werd officieel onthuld in 1979, nadat de eilandengroep een jaar eerder onafhankelijk was geworden van Groot-Brittannië. Het ontwerp van de vlag is simpel maar uniek en herkenbaar, en symboliseert de eilanden, hun cultuur en hun geschiedenis.

Een ster uit de oorlog

De achtergrond van de vlag is blauw, wat staat voor de oceaan waar de eilanden liggen. In het midden van de vlag is een witte banier met een rode ster, die staat voor de bloedspatten die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen vele eilanders werden gedood toen Japanse soldaten het eiland Orona aanvielen. De ster is ook een symbool van de eilanders zelf, en hun vastberadenheid en kracht.

Een frangipani bloem

De vlag van Kiribati is een eenvoudige maar krachtige afbeelding die de eilanden en hun bevolking eert. Het is een herkenbare vlag die overal in de wereld zal worden herkend als de vlag van Kiribati. De vlag werd ontworpen door een lokale ontwerper en werd officieel ingevoerd nadat Kiribati zich losmaakte van Groot-Brittannië in 1979. De vlag heeft drie horizontale strepen in de kleuren blauw, witte en groene. De bovenste blauwe streep vertegenwoordigt de zee en de onderste groene streep vertegenwoordigt het land. De witte streep in het midden staat voor de eenwording van de eilanden en de bevolking. Op de vlag is ook een oranje frangipani bloem afgebeeld, die een belangrijk symbool is in de Kiribatiaanse cultuur.

De geschiedenis van de vlag van Kiribati is een interessante en unieke geschiedenis. De vlag is een belangrijk symbool in de Kiribatiaanse cultuur en herinnert ons aan de eenwording van de eilanden en de bevolking.

De witte streep in het midden van de vlag symboliseert de eenwording van de eilanden en de bevolking. De oranje frangipani bloem is ook een belangrijk symbool in de Kiribatiaanse cultuur. De bloem is een teken van vriendschap, liefde en respect en herinnert ons eraan dat we altijd met elkaar verbonden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.