Thorny cactus near the sea

Inwoners van Kiribati

Kiribati, officieel de Republiek Kiribati, is een eilandnatie in het westelijk deel van de Grote Oceaan. Het archipel omvat 33 eilanden, waarvan de meeste bewoond zijn, en is verdeeld over drie groepen: de Gilbert Islands, de Line Islands en de Phoenix Islands. Kiribati heeft een totale oppervlakte van 811 km² en een bevolking van ongeveer 110.000.

Vriendelijke en gastvrije inwoners

De inwoners van Kiribati zijn bekend om hun vriendelijke en gastvrije houding, en het eiland is een populair toeristische bestemming. Het eiland wordt ook geroemd om zijn mooie witte zandstranden, uitgestrekte lagunes en weelderige tropische vegetatie.

De hoofdstad van Kiribati is Tarawa, gelegen op de Gilbert Islands. De officiële taal van Kiribati is I-Kiribati, een Oceaanse taal die verwant is aan de Gilbertese taal. De meeste inwoners van Kiribati zijn christenen, met een kleine minderheid van andere religies.

Kiribati is een eilandnatie in het centrale westelijke gebied van de Grote Oceaan. Het land bestaat uit 32 atollen en eilandgroepen, waarvan de meeste bewoond zijn, met een totale oppervlakte van 811 km2. De hoofdstad en grootste stad van Kiribati is Bairiki, op het atol Tarawa.

Meer dan 100.000 inwoners

De bevolking van Kiribati was 106.471 in 2019. De officiële taal van Kiribati is I-Kiribati, een Oceaanse taal die verwant is aan de Gilbertese taal. De meeste inwoners van Kiribati zijn christenen, met een kleine minderheid van andere religies.

Kiribati is een land in het midden van de Grote Oceaan, ongeveer 1600 kilometer ten oosten van Australië. Het land is totaal vergeven van natuurlijke hulpbronnen en heeft een oppervlakte van 811 vierkante kilometer, ongeveer driemaal de grootte van Washington DC. De bevolking van Kiribati is ongeveer 106.000, waarvan ongeveer 98% in het eiland Tarawa woont, het centrum van de politieke en sociale activiteit van het land. De officiële taal van Kiribati is I-Kiribati, een Oceaanse taal die verwant is aan de Gilbertese taal. De meeste inwoners van Kiribati zijn christenen, met een kleine minderheid van andere religies.

Kiribati, officieel de Republiek Kiribati, is een eilandengroep in de Stille Oceaan, bestaande uit 33 eilanden, waarvan 24 bewoond zijn. Het land beslaat een totale oppervlakte van 811 vierkante kilometer en heeft een bevolking van ongeveer 110.000 mensen. De hoofdstad en grootste stad is Bairiki, op het eiland Tarawa. De bevolking van Kiribati is etnisch gemengd en bestaat voornamelijk uit Micronesiërs, maar er zijn ook veel Polynesiërs en Chinezen. De taal die het meest wordt gesproken is I-Kiribati, maar er worden ook veel andere talen gesproken, waaronder Engels, Chinees en Fijisch.

Kiribati is een republiek die sinds 1979 onafhankelijk is van het Verenigd Koninkrijk. Het land is lid van vele internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties, de Wereldbank en de Internationale Monetaire Fond. Kiribati is ook lid van het Commonwealth van Naties. Het land heeft een multipartijensysteem en kent twee grote politieke partijen: de Brikoonse Nationale Partij en de Partij van de Eilanden.

Kiribati is lid van de Verenigde Naties en de Commonwealth van Naties. Het land heeft een multipartijensysteem en kent twee grote politieke partijen: de Brikoonse Nationale Partij en de Partij van de Eilanden.

De Brikoonse Nationale Partij werd opgericht in 1955 en is de oudste politieke partij van Kiribati. De partij heeft een conservatieve inslag en streeft naar een sterke overheid met weinig ruimte voor individuele vrijheden. De Partij van de Eilanden is in 1981 opgericht en heeft een liberaal-democratische inslag. De partij kent een sterke regionale aanhang en streeft naar meer autonomie voor de eilandengroepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.