Coconut palm trees

Informatie over Tarawa in Kiribati

De hoofdstad van Kiribati is Tarawa. Tarawa is gelegen in het noordelijke gebied van Kiribati en is een atol. De atol bestaat uit verschillende eilanden, waarvan er twee bewoond zijn. De bevolking van Tarawa is ongeveer 52.000.

Tarawa is de hoofdstad van Kiribati en de belangrijkste bewoonde atol in het land. Het atol bestaat uit 22 eilanden, waarvan er twee bewoond zijn. De hoofdtaal die op Tarawa wordt gesproken is Kiribatiaans, maar Engels wordt ook veel gesproken.

Tarawa is een mooie plek om te bezoeken, met prachtige stranden en een unieke cultuur. Er zijn verschillende manieren om de eilanden te verkennen, zoals met een kano, een boottocht of een wandeling. Er zijn ook verschillende plekken om te gaan snorkelen en duiken.

Het eiland van de duizend palmstammen

Kiribati, officieel de Republiek Kiribati, is een eilandstaat in de westelijke Stille Oceaan. Het land omvat 32 atollen en eilandgroepen en is verdeeld over drie tijdzones. Kiribati wordt soms het “eiland van de duizend palmstammen” genoemd. De hoofdstad is Bairiki, op het grootste eiland van Kiribati, South Tarawa. Kiribati heeft een unieke cultuur en er zijn verschillende manieren om de eilanden te verkennen, zoals met een kano, een boottocht of een wandeling. Er zijn ook verschillende plekken om te gaan snorkelen en duiken. Tarawa is een atol en de hoofdstad van de Republiek Kiribati. Het is gelegen in de Micronesische Stralen in het westen van de Grote Oceaan.

Betio en Bairiki

Tarawa bestaat uit 33 eilanden, waarvan de grootste eilanden Betio en Bairiki zijn. De eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteit en zijn bedekt met koraalriffen. Tarawa heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius en een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 2.000 millimeter.

Tarawa is een belangrijke haven en een toegangspoort tot Kiribati. Het eiland is ook een belangrijk toeristisch gebied, vanwege het prachtige koraalrif en de tropische weersomstandigheden.

Een prachtig koraalrif

Tarawa is een belangrijke haven en een toegangspoort tot Kiribati. Het eiland is ook een belangrijk toeristisch gebied, vanwege het prachtige koraalrif en de tropische weersomstandigheden. De hoofdstad van Kiribati, Bairiki, ligt ook op het eiland Tarawa. Het eiland is ongeveer 2,5 kilometer breed en heeft een totale oppervlakte van 28 vierkante kilometer. Het eiland ligt in de Stille Oceaan en heeft een tropisch klimaat. De belangrijkste economische activiteiten op het eiland zijn visserij en landbouw. Tarawa is ook de zetel van de overheid van Kiribati.

Drie bevolkte atollen in de Stille Oceaan

Tarawa is de hoofdstad van Kiribati en bestaat uit drie bevolkte atollen in de Stille Oceaan. Het bevindt zich ongeveer tweeduizend kilometer ten noorden van Australiƫ en vijfhonderd kilometer van Fiji. Het atol heeft een oppervlakte van ongeveer zeshonderd vierkante kilometer en is daarmee het grootste atol van Kiribati. Tarawa is een belangrijk economisch en politiek centrum van Kiribati en herbergt verschillende overheidsinstellingen, bedrijven en organisaties. Ook is het een belangrijke toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden en het heldere water. Tarawa biedt verschillende functies voor bezoekers, zoals prachtige stranden, een helderblauwe lagune, een rijke cultuur en geschiedenis en een scala aan activiteiten.

Tarawa, een atol in het schiereiland Gilbert in Kiribati, biedt een scala aan activiteiten, prachtige stranden, een helderblauwe lagune, een rijke cultuur en geschiedenis. Tarawa is het culturele en politieke centrum van Kiribati. Het eiland is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden en het heldere water. Tarawa biedt verschillende functies voor bezoekers, zoals prachtige stranden, een helderblauwe lagune, een rijke cultuur en geschiedenis en een scala aan activiteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.