Sea turtle swims under water on the background of coral reefs

Abemama in Kiribati

Abemama is een van de atolls in Kiribati. Het ligt in het noordelijke deel van de Gilbertsgroep en is ongeveer 106 km² groot. Abemama heeft een lagune van ongeveer 19 km². Het atol heeft een rijke mariene fauna en flora. Er zijn veel schildpadden, vissen en koralen. Abemama is ook bekend vanwege het “hongerige water”, een fenomeen waarbij de lagune soms volledig droog valt. Dit kan gebeuren door een sterke eb en vloed en/of een sterke storm.

Abemama is een van de drie atollen die de Gilbert-eilandengroep vormen in Kiribati. De atol bestaat uit drie eilanden: Abemama, Kuria en Aranuka. Abemama is het grootste eiland met een oppervlakte van ongeveer 11 vierkante kilometer. De bevolking van Abemama is ongeveer 2400. Het eiland is bekend vanwege de visserij en de koraalriffen.

Koraalriffen en een ecosysteem

Abemama is een atol in het eilandenrijk Kiribati. Abemama ligt in het noordelijke deel van het atoll en is ongeveer 40 kilometer lang en 10 kilometer breed. Het atol is bekend vanwege de vele koraalriffen, die een belangrijke rol spelen in het ecosysteem van het atol.

Abemama is een eilandengroep in Kiribati. Het eiland Abemama is het grootste eiland in de groep. Andere eilanden in de groep zijn Kuria, Aranuka, Tarawa en Nikunau. Abemama is ongeveer 180 kilometer van het hoofdeiland Tarawa.

De inwoners van Abemama zijn Polynesiërs en spreken het Gilbertese. Het eiland heeft ongeveer 2.000 inwoners. De meeste mensen leven in de hoofdstad Betio. Andere dorpen op het eiland zijn Bikenibeu, Eita, Tamana enAbatiku.

Abemama was ooit het thuisland van Kiribati president Teitia Obed Moses. Hij werd geboren op het eiland en was van 1961 tot 1963 de eerste president van Kiribati.

Tropische stranden en water

Abemama is bekend om zijn prachtige stranden en helderblauwe wateren. Het eiland heeft ook een aantal mooie koraalriffen. Er zijn een aantal eilanden met resorts, waar toeristen kunnen genieten van de zon, zwemmen, snorkelen en duiken.

Abemama is een eiland in Kiribati dat bekendstaat om zijn mooie stranden en helderblauwe wateren. Het eiland heeft ook een aantal mooie koraalriffen. Er zijn een aantal eilanden met resorts, waar toeristen kunnen genieten van de zon, zwemmen, snorkelen en duiken.

Abemama is een eiland in Kiribati dat bekendstaat om zijn prachtige stranden en helderblauwe wateren. Het eiland heeft ook een aantal mooie koraalriffen. Er zijn een aantal eilanden met resorts, waar toeristen kunnen genieten van de zon, zwemmen, snorkelen en duiken. Abemama biedt ook een aantal andere leuke activiteiten, zoals wandelen langs de kliffen, vissen, kajakken en paardrijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.