Tropical beach with palm trees.

Weer en klimaat op Kiribati

Kiribati ligt in de centrale Grote Oceaan en heeft een tropisch klimaat. De temperaturen schommelen tussen de 25 en 32 graden Celsius. De eilanden hebben twee seizoenen: een nat seizoen van november tot april en een droog seizoen van mei tot oktober. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is ongeveer 2000 mm.

Een tropisch klimaat

De weersomstandigheden op de eilanden kunnen echter erg wisselend zijn, dus het is altijd verstandig om de weersvoorspellingen te checken voordat je erop uit gaat. Het weer in Kiribati is over het algemeen aangenaam en vrij regelmatig, met een jaarlijkse temperatuur van ongeveer 27,5°C en een lichte vochtigheid.

Dag en nacht

Kiribati weer en klimaat zijn aangenaam en slechts enkele centimeters boven het gemiddelde waterniveau van de Stille Oceaan. De dagen zijn aangenaam en warm, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 26-28°C. De nachten zijn koeler en kunnen dalen tot onder de 20°C. De eilandengroep maakt deel uit van de ITCZ (Intertropical Convergence Zone), waardoor het gebied verschillende weertypes kan ondervinden. De meeste regen valt tijdens een korte, hevige episode van ongeveer een uur of twee, gevolgd door een korte rustperiode van enkele uren. De gemiddelde jaarlijkse regenval op de hoofdeilanden is ongeveer 2000 mm, maar de meeste eilanden krijgen minder dan 1000 mm.

Minimum en maximumtemperatuur

De temperaturen variëren weinig gedurende het jaar, met een gemiddelde dagelijkse maximumtemperatuur van 30-32°C en een minimumtemperatuur van 22-24°C. De hoofseizoenen voor toerisme zijn mei tot oktober, als de weersomstandigheden droger en aangenamer zijn.

De hoofdseizoenen voor toerisme

Kiribati is een eiland nationaal gelegen in de Stille Oceaan. Het weer in Kiribati is tropisch met warme en vochtige temperaturen. De hoofdseizoenen voor toerisme zijn mei tot oktober, als de weersomstandigheden droger en aangenamer zijn.

Januari is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 25°C, terwijl mei de warmste maand is met een gemiddelde temperatuur van 31°C.

De hoeveelheid neerslag varieert sterk tijdens het jaar. Juni is de natste maand met een gemiddelde van 320 mm neerslag, terwijl december de droogste maand is met slechts 40 mm neerslag. Dit komt door de winden die Kiribati treffen tijdens het droge seizoen van april tot oktober. Deze winden blazen droge lucht vanuit het oosten, waardoor de neerslag sterk daalt.

Kiribati heeft een tropisch klimaat met twee verschillende seizoenen: het droge seizoen van april tot oktober en het natte seizoen van november tot maart. Het droge seizoen is verantwoordelijk voor de meeste toeristische bezoeken vanwege de aangename temperaturen en het weinige neerslag. Het natte seizoen is echter niet erg nat en de temperaturen zijn nog steeds aangenaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.