flight path

Luchthavens in Kiribati

Kiribati heeft twee internationale luchthavens, Eckerd Island International Airport en Bonriki International Airport. Eckerd Island International Airport is de grootste en heeft de meeste vluchten naar Kiribati. Bonriki International Airport is kleiner, maar heeft een aantal directe internationale vluchten.

Vliegvelden in Kiribati

Luchthavens in Kiribati zijn er een aantal, maar het enige internationale vliegveld is Bonriki International Airport, gelegen op het eiland Tarawa in de Gilberts. De luchthaven beschikt over een aantal vluchten vanuit Australië, Fiji, Nieuw-Zeeland en andere landen in de regio. Bonriki International Airport is de thuisbasis van Air Kiribati, de nationale luchtvaartmaatschappij van Kiribati. De luchthaven biedt ook verbindingen met andere eilanden in de Gilberts, waaronder Kanton, Abemama, Butaritari en Makin. Andere luchthavens in Kiribati zijn onder andere Cassidy International Airport, gelegen op het eiland Banaba, en Abemama Airport, gelegen op het eiland Abemama.

Air Kiribati is de enige luchtvaartmaatschappij die binnen- en buitenlandse vluchten aanbiedt. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar verschillende bestemmingen, waaronder Honolulu, Fiji en Australië.

Kiritimati Cassidy (CXI)

Luchthaven Kiritimati Cassidy (CXI) is de internationale luchthaven die Kiribati dient. De luchthaven is genoemd naar de Britse piloot aviator Sir Geoffrey Steele Cassie die in 1940 een vliegveld aanlegde op het eiland fanning. De luchthaven is de thuisbasis van Air Kiribati en biedt diensten aan naar andere Kiribatische eilanden, Australië, Fiji en Hawaii. CXI heeft één asfaltbaan van 2.062 meter. Het vliegveld is dagelijks geopend van 06:00 tot 18:00.

Luchthaven Kiritimati Cassidy (CXI) is de grootste luchthaven van Kiribati en bevindt zich op het eiland Kiritimati. De luchthaven wordt aangedreven door een generator en er is een klein gebouw met faciliteiten voor de passagiers.

Luchthaven Bonriki International Airport (TRW)

Luchthaven Bonriki International Airport (TRW) is de hoofdluchthaven van Kiribati. Het is gelegen in de hoofdstad Tarawa, op het eiland Tarawa. TRW wordt bediend door International Airline Partners (IAP), die directe vluchten aanbieden vanuit Australië, Fiji, Filippijnen, Nieuw-Zeeland, Papoea-Nieuw-Guinea en Zuid-Korea.

TRW beschikt over een terminalgebouw met 5 gates. Het is een modern gebouw met faciliteiten zoals een VIP-lounge, een restaurant, een aankomst- en vertrekhal, een duty-free-shop en een bank. TRW is 24 uur per dag geopend. In 2018 had TRW 81.207 passagiers en is daarmee de drukstbezochte luchthaven van Kiribati. TRW beschikt over een aantal unieke voorzieningen, waaronder een zonneterras met uitzicht over de landingsbaan en een museumpje met voorwerpen die gevonden zijn op het vliegveld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.