Australian Dollars

Betalen in Kiribati

Kiribati heeft een eigen munteenheid, de Australische dollar. De bankbiljetten worden uitgegeven door de Reserve Bank of Australia en de munt wordt uitgegeven door de Royal Australian Mint. Het is de officiële munteenheid van Kiribati. De Australische dollar is ook de munteenheid van een aantal andere landen in de regio, waaronder Nieuw-Zeeland, Fiji, Tuvalu en Papua-Nieuw-Guinea. De munteenheid wordt gedeeld door 100 cent. De meest courante munt is de dollar, maar er zijn ook munten van 5, 10, 20 en 50 cent. Bankbiljetten worden uitgegeven in 5, 10, 20, 50 en 100 dollar.

Amerikaanse dollar en Australische dollar

Kiribati is een eilandnatie in de Stille Oceaan. Het land is verdeeld in 32 atollen en eilanden, waarvan er 26 bewoond zijn. De hoofdstad en grootste stad is Tarawa. De inwoners van Kiribati zijn bekend als Kiribatianen. De officiële taal is Engels en Kiribatiana en de officiële munteenheid is de Australische dollar, hoewel de Amerikaanse dollar ook veel wordt gebruikt.

De geschiedenis van de munt in Kiribati

Kiribati heeft sinds 2002 zijn eigen munteenheid, de Australische dollar, met een munt die gelijk is aan die van Australië. Een Kiribatische dollar is 100 cent. In 2003 werd een serie bankbiljetten uitgegeven met de afbeeldingen van koningin Elizabeth II en voormalig president Ieremia Tabai. In 2006 werden nieuwe bankbiljetten uitgegeven met een waarde van $ 5, $ 10, $ 20, $ 50 en $ 100. De munt is onderverdeeld in 100 cent en is dezelfde als die van Australië.

Kiribati is een eilandnatie in de Stille Oceaan. De hoofdstad is South Tarawa. De officiële taal is Engels, maar er worden ook veel dialecten gesproken. De munteenheid is de Australische dollar (AUD).

De munteenheid van Kiribati werd vastgesteld in 1966 toen Kiribati een onafhankelijke natie werd. De munteenheid is gebaseerd op de Australische dollar omdat Kiribati nauw verbonden is met Australië. De bankbiljetten zijn van dezelfde waarde als die van Australië.

Hoe kan je betalen in Kiribati?

In Kiribati kun je met contant geld, travellercheques of een creditcard betalen. De munteenheid in Kiribati is de Australische dollar. Er zijn geen banken op het eiland, maar er zijn wel automaten waar je geld kunt opnemen. Creditcards worden alleen geaccepteerd in grotere hotels en restaurants. Travellercheques kunnen worden gewisseld bij de Bank of Kiribati in Bikenibeu of bij de Central Bank of Kiribati in Bairiki. Als u een creditcard gebruikt, moet u weten dat de meeste aankopen in Kiribati cash worden gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.